Cursussen, trainingen en miniconfrenties

scroll naar beneden voor de informatie die je zoekt…

Mini vrouwenconferentie ‘1+1=1’

“Die twee zullen één vlees zijn”

1 – 3 november Héél jammer! En onze oprechte excusses!   Door omstandigheden wordt dit weekend verplaats naar een nog te bepalen datum in het voorjaar.

Een fijn verwen-weekend met een kwetsbaar thema.

Met maximaal 6 vrouwen op een mooie plek aan de rand van het bos in Lochem, bieden we de rust en veiligheid om open en eerlijk het onderwerp seksualiteit te bespreken.

Welke dingen hebben jouw kijk op seksualiteit beïnvloed? Hoe zie jij jezelf als vrouw? Bestaat er zoiets als “christelijke seks”? Eén zijn, wat bedoeld God precies, kan ik aangeven hoe en wat ik wil? Op deze en nog veel meer vragen gaan we in tijdens dit weekend. Heb je vragen die je nog nooit kon stellen? Ook daar is ruimte voor.

Door middel van verschillende werk- en gespreksvormen zowel met elkaar als voor ieder persoonlijk leren we over het thema. Bijbelstudie, gesprek, stille tijd en gebed zijn belangrijke elementen. Maar even belangrijk zijn ontspanning, humor, gezelligheid en verwend worden.

Wij zijn Daniëlle Walinga en Else Walinga, schoonzussen en allebei pastoraal werker. We hebben een mooi afwisselend programma gemaakt en hebben er zin in om dit samen met jou te beleven! We geloven van harte dat het tot zegen zal zijn voor jou en voor je huwelijk.

In het programma is ook tijd voor een wandeling, een lekker bad, even zwemmen, je terugtrekken op je kamer of met een boek in een luie stoel.

Krijg je er ook al zin in? Super leuk als je mee gaat, Welkom!

Praktische informatie en aanmelden

Locatie: Lochem

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een email te sturen aan info@komdichterbij.nl

In een ander huisje maken Arjan en Martijn ontbijt, lunch en op zaterdagavond, voor een bijzonder programma onderdeel, een heerlijk dinér voor ons klaar.

Kosten: voor dit weekend zijn 135 euro. (alles inbegrepen, alleen vervoer moet je zelf of met elkaar regelen)

Cursus ‘Leven vanuit hemels perspectief’

Informatie-avond Donderdag 12-9-2019

start cursus Woensdag 25-9-2019

Realiseer jij je hoe God naar jou en naar deze wereld kijkt? Wat leerde jij hierover? Tijdens deze cursus ga je op zoek naar wat de bijbel erover zegt: Hoe regeert God over het licht en de duisternis en wat betekent dat voor jou als mens? We behandelen Gods reddingsplan voor een wereld in nood, inclusief jou, mij en ieder die erop leeft.

Else Walinga schreef deze cursus na jarenlange ervaring in het pastorale werkveld. Zij zal de avonden ook leiden.

Elke avond nemen ook tijd voor toepassing d.m.v. korte opdrachten en is er ruimte voor gebed. Zo verbinden we dat wat je leert in de cursus met jouw persoonlijke gedachten en dagelijks leven.

Na deze cursus kan je bepalen of je verder wilt gaan met de vervolgcursus “Binnenste buiten”.

Om het onderwijs tijdens deze avonden goed te kunnen volgen is het nodig dat je de basiskennis van het christelijk geloof al hebt.

Praktische informatie en aanmelden

Locatie: De Unie, Bredewater 16, Zoetermeer 

Kosten: De kosten voor deze cursus zijn 30 euro (incl 21 % btw, catering en materialen) Als de betaling moeilijk voor je is, geef je dan toch op en vermeld dat bij je aanmelding. Je bent van harte welkom. We zullen het erover hebben en komen er altijd uit.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een email te sturen aan info@komdichterbij.nl

Programma en data

De cursus start om 19.30 uur en eindigt om 21.45 uur op de volgende data:

Woensdag 25-09-2019:

  • Gods perspectief van Genesis tot Openbaring
  • Jouw positie t.o.v. God, de Almachtige Schepper

woensdag 02-10-2019:

  • Jezus, Lam van God, Redder van de wereld.
  • Jouw positie t.o.v. Jezus, Overwinnaar over dood en duisternis.  a.d.h.v. Johannes 3

Woensdag 09-10-2019:

  • Jouw positie t.o.v. de Heilige Geest.
  • Over je oude en nieuwe mens

Cursus: “Binnenste buiten”

Vervolg op “Leven vanuit hemels perspectief”  

4 avonden en een zaterdag

God belooft ons vreugde en vrede in ons hart als we Hem volgen. Merk jij ook dat het wel eens anders voelt van binnen? Tijdens deze cursus leer je hoe je de dingen die soms zo anders zijn als je zou willen naar buiten, in Gods licht kunt brengen. Jezus wil met je ruilen zodat God de Vader met Zijn liefde jouw hart kan vullen! Ook de plekken waar jij het misschien niet meer verwacht.

We gaan uitgebreid in op de oorzaken en gevolgen van allerlei gedachten en gevoelens die we kunnen hebben die haaks staan op dat wat God ons belooft. Herken je dat, dat je echt wel blij en dankbaar wilt zijn en vriendelijk situaties wilt oplossen, maar dan denkt: ”Maar hóe dan? Ik wil wel, maar het lukt niet! Wat er dan in mij omgaat is te sterk.”

Naast oorzaken en gevolgen, behandelen we uiteraard ook Gods oplossingen. Het ontdekken van je identiteit en autoriteit in Christus gunnen we je van harte! Al het unieke, waardevolle wat in jouw binnenste is mag aan de buitenkant zichtbaar en merkbaar worden.

Daarom nemen we elke avond ook tijd voor korte opdrachten en is er ruimte voor gebed. Zo verbinden we dat wat je leert in de cursus met jouw persoonlijke gedachten en dagelijks leven. In het bijzonder op zaterdag 9 november. Die dag hebben we extra tijd voor persoonlijke verdieping en toepassing.

Tijdens de cursus wordt Else ondersteunt door een aantal medewerkers zodat er genoeg persoonlijke aandacht kan zijn op momenten waar dat extra nodig is.

Kortom: Een cursus vol bemoediging en handvaten voor onderweg tijdens jouw proces van innerlijke genezing en vrijheid in Christus.

Praktische informatie

Locatie: De Unie, Bredewater 16, Zoetermeer 

Kosten: De kosten voor deze cursus zijn 50 euro (incl 21% btw, catering, lunch op zaterdag en materialen) Als de betaling moeilijk voor je is, geef je dan toch op en vermeld dat bij je aanmelding. Je bent van harte welkom, we zullen het erover hebben en komen er altijd uit.

Aanmelden: Je kunt je aanmelden door een email te sturen aan info@komdichterbij.nl

Tijd en data: Alle avonden zijn van 19.30 – 21.45 uur op

Woensdag 16-10-2019

Woensdag 23-10-2019 herfstvakantie

Woensdag 30-10-2019

Zaterdag 09-11-2019: 10.00 – 16.00 Praktijkdag inclusief lunch

Woensdag 13-11-2019