Het bestuur

Lees alles over de mensen achter Kom Dichterbij.

Else Walinga

Else Walinga (voorzitter)

Else is een bemoediger. Ze heeft altijd wel een liefdevol en opbouwend woord. Zij houdt van een goed gesprek, oppervlakkigheid kom je bij haar duidelijk minder snel tegen. Else is zelf erg leergierig, vooral als het gaat om de Bijbel en de toepassing daarvan. Ze wil dit minstens zo graag ook weer doorgeven. Daarom maakt en geeft ze graag een cursus. Wie die bij haar volgt merkt direct dat alles wat zij vertelt recht uit haar hart komt. Haar doel? Dat mensen Gods onvoorwaardelijke Liefde en Genade leren kennen. Else is directeur van de Stichting en begon al eerder met Kom Dichterbij in de vorm van een bedrijfje voor pastoraat en onderwijs. Je kunt hier meer over lezen bij ‘over ons’. Nu zet zij zich met hart en ziel in voor zowel bestuursleden, vrijwilligers als de doelgroep. Daarbij doet zij regelmatig net dat stapje extra die een ander niet meer ziet zitten. Else geniet van teamwork, samen activiteiten met mooie thema’s bedenken en uitvoeren maakt haar blij. Omdat naast alle inzet ook ontspanning nodig is vind je haar ook regelmatig in bos, park of duinpan. Een terrasje aan het water is ook goed. Kamperen nog beter. Lezen, studeren, zingen òf genieten van een van Arjan’s heerlijke dinérs. Dat laatste samen met hun drie zonen en 2 schoondochters of natuurlijk romantisch met z’n tweetjes. Altijd waardevol!

Els Roos

Els Roos (secretaris)

Els heeft In haar werkzame leven veel gedaan voor de medemens met een beperking. Zo heeft zij jaren gewerkt op een woongroep waarbij zorg en ontwikkeling van de client op de eerste plaats staan. Iedereen heeft mogelijkheden op zijn eigen niveau, dat is wat Els gelooft en waarvoor zij zich inzet. Zij heeft oog voor detail en wil graag precies aansluiten op de persoon waar het om gaat. Hierdoor komt ze regelmatig met ideeen en plan van aanpak die wat anders zijn dan wat men is gewend. Het is mooi dat daardoor vaak groei zichtbaar wordt die soms al niet meer werd verwacht. Op dit moment is zij werkzaam als ambulant begeleider bij WMO Maatwerk

Els heeft dus een warm hart voor de kwetsbare medemens en zit vol goede ideeen om die te bereiken. Daarmee is zij een geweldig bestuurslid van Kom Dichterbij die zich het liefst bezig houdt met de activiteiten onder de pijler ‘liefde.’ Ook het organiseren en overzien van heel praktische en onmisbare administratieve taken zijn bij haar in zeer goede handen.

Verder is Els getrouwd met Thijs en hebben zij samen drie kinderen. Els omschrijf je het beste als humor, leergierig, creatief, gemotiveerd om anderen te helpen. Haar vrije tijd brengt ze graag met anderen door zo ook in hun eigen huisrestaurant. Hier verzorgt zij gasten op een culinaire manier. Haar kookkunsten komen hier volledig tot zijn recht.

Gert Paul

Gert-Paul van der Beek (penningmeester)

Gert-Paul is wat je noemt een typische rasoptimist. Met gezonde dosis enthousiasme en vertrouwen stapt hij ’s ochtend zijn bed uit. Dankbaar voor wat de dag brengen mag.

Zo zet hij zich ook vol toewijding in voor Kom Dichterbij. Door zijn analytische blik ziet hij toe op goed rentmeesterschap van de financiën van Kom Dichterbij. Zijn kernwaarden zijn: respect, toewijding, vertrouwen, optimisme en oprechte interesse in anderen. Je ziet al dat hij daarmee een heel fijn lid is van ons team en zeer waardevol voor ieder die hem ontmoet tijdens onze activiteiten. Het respect en de waardigheid waarmee iedereen behandeld zijn puur en echt. Iedereen is even welkom. Daarmee vertolkt hij het hart van Kom Dichterbij. Gert-Paul heeft oog voor dingen die een ander kunnen ontgaan. Hij ziet wat gedaan moet worden, en pakt dat altijd met een glimlach op.

Gert-Paul is getrouwd met Fenneke. Samen zijn ze actief lid van een evangelische gemeente. Hij houdt ervan om buiten in de natuur te zijn en doet aan duursport.

Arjan Walinga

Arjan is graag onder de mensen. Hartelijk en innemend. Als hij ergens enthousiast over is neemt hij anderen daar al snel in mee. Zijn creativiteit zit niet alleen in zijn vingers, maar minstens zoveel in zijn denken. Daarmee is hij perfect voor onze denktank. Hij kan ons goed stimuleren en bemoedigen. En waar dingen vastlopen, begint het voor Arjan juist extra interessant te worden. Daarnaast wil hij graag contact met de mensen waar het in Kom Dichterbij over gaat daarom kun je hem regelmatig ontmoeten tijdens onze activiteiten. Arjan houdt ervan anderen te helpen en zijn eigen geleerde levenslessen met humor en in heldere taal over te brengen. Dat doet hij op zijn werk bij Bouwend Nederland, maar binnenkort ook door het geven van een van onze cursussen. Wanneer je Arjan ziet klussen, ontwerpen of repareren, dan komt hij even lekker tot zichzelf of broedt hij op een nieuw idee. Hij is ook nog de man van Else en (schoon)vader van 3 zoons en 2 schoondochters, Arjan heeft dus altijd genoeg te doen.

Fenneke Mink

Fenneke Mink

Fenneke is een hartelijk en betrokken vrouw, zij ziet wat erin zit en zet zich in om anderen die toevoegde waarden ook te laten ontdekken. In haar baan als docent in het hoger onderwijs motiveert en inspireert zij dagelijks jonge mensen om het goede uit zichzelf te halen. Fenneke geniet ervan als ze merkt dat uiteindelijk de jongeren zelf verrast zijn over hun eigen ontwikkelingen en resultaten. En bovenal als zij ziet dat zij in hun karakter zijn gegroeid en hun persoonlijkheid is versterkt.

Dit is ook de reden waarom Fenneke – naast dat ze een van onze adviseurs is in de denktank van Kom Dichterbij – ook graag een cursus ontwikkeld en geeft. Haar geloof en de levenslessen die zij door haar persoonlijke leven met God heeft geleerd, geeft ze met hart en ziel door. De kennis die zij overbrengt is altijd met oog voor degenen die aan tafel zitten. Ook is er bij fenneke altijd gezelligheid en een praktsiche toepassing zodat je ook daadwerkelijk wat aan het geleerde hebt. Haar kenwaarden zijn: Ontwikkeling, innovatie, flexibiliteit, duidelijkheid, zichtbaarheid, geloof en humor.

Fenneke is getrouwd met Gert-Paul en samen bezoeken zij evangelische gemeente. In haar vrije tijd is zij graag samen met anderen; op de thee verwikkeld in een goed gesprek.

Anneloes Meijer

Anneloes houdt van mensen en stelt zich graag dienstbaar op. Ze is snel enthousiast en vindt het leuk om nieuwe ideeën uit te werken. Daarom vindt ze het onwijs leuk om zich in te zetten voor Kom Dichterbij. Haar pioniersgeest komt altijd goed van pas. Anneloes heeft oog voor mogelijke hobbels en bobbels en de simpele vragen om te kijken of we er ook omheen kunnen lopen. Anneloes inspireert en helpt het team oog te hebben voor zowel de rode draad als de dagelijkse dingen. Zij is het eerste lid van de Raad van Toezicht van Kom Dichterbij en natuurlijk erg benieuwd wie het team gaat versterken en met wie zij dsu de komende tijd kan gaan sparren binnen de RVT! Anneloes is een vrouw waar je je gelijk bij thuisvoelt, dat gevoel van welkom past bij de activiteiten van Kom Dichterbij. Zij ziet er dan ook naar uit om daar veel mensen te ontmoeten!

Anneloes vindt gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid belangrijk. Binnen haar werk als communicatiemedewerker voor Stichting De Haven kan zij hier handen en voeten aan geven. Anneloes is getrouwd met Herman en samen verwachten zij begin 2021 hun eerste kindje. Een spannende tijd waar zij beiden ook erg naar uitzien.