kom dichterbij else walinga

Ik hou van God en van Zijn mensen. Verwonder me dagelijks over hoe verschillend iedereen is en hoe verschillend de manier waarop we leven en leren. De, tot in detail, unieke ‘geschiedenis’ die ons maakt tot de persoon die we nu zijn intrigeert me. Ook het stuk daarvan dat je op dit moment leeft.

genieten

Samen met mijn man genieten van zorgvuldig klaargemaakt eten. Simpel of ingewikkeld, het gaat om het moment! Extra fijn als daar ook regelmatig onze kinderen daarbij zijn!

“Ik heb veel aan God getwijfeld, met Hem geworsteld en Hem vele vele vragen voorgehouden; Toegeschreeuwd kan ik misschien beter zeggen’

Waar ik écht niet op uitgekeken raak…

Maar waar ik écht niet op uitgekeken raak is de manier waarop God Zijn weg met ons gaat, dwars door alles heen! Als je me beter zou kennen zou je weten dat het best bijzonder is dat ik dat zeg, want zelf heb ik veel aan God getwijfeld. Ik heb met Hem geworsteld en Hem vele vele vragen gesteld. Toegeschreeuwd kan ik misschien beter zeggen. Ik begreep weinig van de weg die ik moest gaan en wilde die eigenlijk ook niet gaan. Terugkijkend is juist dát de redenen waarom ik nu zo graag spreek over, zoals ik dat noem: ‘Leven met God, ook in de stompzinninge praktijk van elke dag.’  Ik ben anders dan jij, mijn weg ook. Maar God is altijd en voor iedereen Dezelfde!

binnen en buiten

In mijn vrije tijd ben ik erg graag buiten. Ik kan intens verlangen naar frisse lucht en ruimte om mij heen. Het doet mij altijd goed!

Maar als je mij op de bank zet met een interessante studie of een goed boek word ik ook heel blij!

Vakantie

Dat vier ik als het kan op een bergtop voor mijn tent genietend van de frisse berglucht

Opleidingen en trainingen

De pedagogische- en mensenkennis van Else is mede gevormd door haar studie en werk in de jeugdzorg en het speciaal onderwijs. (Boddaert, ZMOK, LOM, ZMLK) Zij werkte met kinderen en ouders en gaf opvoedcursussen. Nu begeleid ze als zzp-er nog een aantal gezinnen via JGO (www.jgondersteuning.nl)

Else slaagde voor de examens van de ETS (www.evangelisch-college.nl) een 4 jarige bijbelstudie. Ze is erg dankbaar voor die tijd, want de Bijbel werd daar Levend Woord voor haar! Daarnaast heeft zij certificaten van het onderwijs en de communicatietraining van VRIJ ZIJN. (www.vrijzijn.nl) Else heeft tal van cursussen seminars en conferenties gevolgd om kennis op te doen en zelf door processen heen te gaan inclusief de nodige begeleiding. “Een pittig maar waardevol louteringsproces” noemt ze het. Door zelfstudie verwerft Else nog dagelijks veel Bijbelse wijsheid.

Samen met een bevriend echtpaar richtte Else in 2015 Gods Liefde maakt Vrij op; Een stichting voor innerlijke genezing en bevrijding. www.godsliefdemaaktvrij.nl. Door dit prachtige werk vergrootte haar inzicht en kreeg zij veel ervaring in het (bevrijdings)pastoraat en het geven van onderwijs. Hoewel nu wat meer aan de zijlijn; Else is nog steeds onderdeel van dit team.

Maar haar liefde voor spreken begon eigenlijk al veel eerder. “Dat is bij Alpha begonnen denk ik. Mijn hart ging open! (www.alpha-cursus.nl) Doordat ik daar zelf zoveel aan heb gehad, ben ik er altijd blijven hangen, phoe, als ik terugtel…ik doe dat al 20 jaar!” verteld zij.  “Door het spreken over de thema’s leer ik veel, maar minstens zoveel door het aansturen van de teams. Dat heeft ook echt mijn hart. Het individuele – en het groepsproces lopen bij Alpha dwars door elkaar. Die processen begeleiden bij zowel cursisten als teamleden en hen allemaal zien groeien is enorm leerzaam, mooi en leuk!”

HET VERHAAL ACHTER DE NAAM

Efeze 2:13   
“Eerst leefde u in een wereld zonder hoop en zonder God, maar nu bent u die eens ver weg was, in Christus dichtbij gekomen, door Zijn bloed.”

Het verhaal achter Kom Dichterbij begint in de eetzaal van een Peruaans weeshuis. Het is mei 2015. Ik ben naarstig op zoek naar mijzelf en naar antwoorden op grote levensvragen. Eén van de vele plekken waar ik zoek is ver weg van huis. Ik ga mee met een bemoedigingsreis naar de allerarmsten in de sloppenwijken van Peru…

Klik hier om verder te lezen