Liefde

Wij komen dichter bij jou, Wat bedoelen we met deze woorden?

De eerste pijler ‘liefde’ bemoedigt ons om een stap naar mensen toe te zetten. “Wij komen dichterbij jou” omdat je het waard bent! Wij willen je zien en horen. We bieden een plek waar je jezelf kunt zijn. Tijdens allerlei activiteiten kan je eens goed de kat uit de boom kijken of spontaan een gesprek beginnen. Net wat bij je past. Niet ons verhaal, maar datgene wat leeft in de harten van wie we ontmoeten krijgt de ruimte. We creëren momenten waar ruimte is om op een natuurlijke en ontspannen manier met elkaar te praten. Zo kan je kennismaken met Kom Dichterbij en met andere gasten.

Wat is de reden dat we deze activiteiten organiseren?

Wij geloven dat ieder mens bijzonder is gemaakt en dat zijn/haar vragen die in het leven zijn ontstaan belangrijk zijn. Wij geloven met heel ons hart dat ieder mens het nodig heeft en het waard is om gezien en gehoord te worden. Wij hebben lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad.” Staat in de bijbel en zo ervaren wij het ook. Gods onvoorwaardelijke Liefde is het fundament waarop wij staan. Wij houden van Hem en van Zijn mensen. Daarom geven we Gods liefde graag door aan de mensen die we ontmoeten. Dat is wat ons drijft. Wij komen wat brengen: namelijk, liefde!

Wat voor activiteiten?

We doen soms een actie waar we iets uitdelen. Een kadootje van betekenis. Het gaat om het gebaar en het moment van ontmoeten en de boodschap die ervanuit gaat: ‘Je bent waardevol, je hoort erbij.’ Op een ander moment zijn er wandelingen, of een maaltijd. Het kan ook een inloopochtend zijn. We wisselen het af. Iedereen is zo verschillend, daarom bieden we op verschillende manieren ruimte om elkaar te ontmoeten. In alle gevallen gaat het erom dat je je thuis voelt en jezelf kunt zijn. Zonder liefde is een van hart tot hart gesprek niet mogelijk, dan ontmoet je alleen elkaars buitenkant. En dat zou jammer zijn want het meest waardevolle zit juist aan de binnenkant!

Wat voor vragen?

Wij hebben in ons eigen leven gemerkt dat er vragen in ons hart kunnen leven die we soms weer gauw wegstoppen als ze zich aandienen. Er kunnen duizenden redenen zijn waardoor dat wat werkelijk in je hart is nooit ruimte heeft gekregen. Of je nou directeur van een succesvol bedrijf bent, bij de pakken neerzit omdat alles steeds mis gaat, ontzettend veel of haast geen vrienden hebt, of je niks meer kunt omdat je ziek bent, of topfit elke week in de sportschool staat; bij ieder mens leven basale vragen in het hart zoals: Wat is de zin van alles waar ik energie in stop? Ik stik in mijn geheim.. Waar zou ik eindelijk rust kunnen vinden? Ik ben bang om te sterven! Hoe stop ik de boosheid die met me aan de haal gaat? Antwoorden vinden is vaak een hele weg, dat kan niet op een ochtendje. Maar het in het licht brengen door het erover te hebben kan zeker helpen om je niet meer zo eenzaam of schuldig te voelen.

Wat kun je verwachten tijdens de activiteiten?

Activiteiten die bij beginsel ‘Liefde’ horen zijn laagdrempelig en ook eenmalig te volgen of bezoeken. Er zijn geen verwachtingen. Het gaat er gewoon om dat je er mag zijn en dat we het fijn vinden dat je er bent. Praten over de dingen die je eigenlijk bezig houden is geen must, ook niet bij ons. Je bent vrij. Wat we wel willen is de mogelijkheid bieden om dit te doen.

Hoe?

Denk bijvoorbeeld aan een wandeling, lekker bakkie koffie, een goed gesprek, sportochtend, samen koken voor anderen of voor elkaar, noem maar op. Misschien heb je zelf een goed idee om iets op te zetten of door ons te laten organiseren. Een wat terughoudender persoon wil misschien liever met een wandeling mee, of bij een filmavond komen dan bij de koffietafel, het kan allemaal. In alle gevallen hopen we, dat het contact dat we tijdens de activiteiten met elkaar en onze gasten hebben, meer is dan een welkome afleiding of gezellig vermaak. We willen graag dat mensen daadwerkelijk bemoedigd naar huis gaan. We hebben ideeën over acties op locaties waar veel mensen zijn die niet gezien en gehoord worden. Denk aan ggz-instellingen, de gevangenis, het ziekenhuis, hospice of verpleeghuis. Om te zien welke acties er nu zijn, klik op deze site op ‘events.’

Waar vinden de activiteiten plaats?

We bepalen per activiteiten waar we dat zullen doen. Bij bijvoorbeeld een wandeling zullen we een startplaats aangeven. Een filmavond zal bij ons op locatie zijn. Houd hiervoor op deze website het kopje ‘events’ in de gaten, ook in onze nieuwsbrief en op social-media zullen we de berichten plaatsen.

Wat kost het en hoe kan ik me aanmelden?

Omdat we graag veel activiteiten willen kunnen blijven aanbieden geven we aan het eind van ons samen zijn een  giftenformulier mee. Je kunt op die manier zelf bepalen of je iets wilt geven en/of kunt missen of niet. Je bent vrij in die keus. Om je aan te melden moet je op deze website klikken op ‘events’ en dan  de activiteit waar je aan deel wilt nemen. Daar wordt duidelijk hoe je aanmelding verder verloopt. Soms is aanmelden niet nodig. Ook in dat geval zal het erbij staan.